dissabte, 8 d’octubre de 2011

El lleure i les emocions

Les estones lliures esdevenen un moment privilegiat on els infants posen de manifest la seva essència  i les emocions flueixen intensament. Les relacions i experiències que es viuen en un centre d’esplai, en una excursió a la natura, en un taller de teatre no són les mateixes què es produeixen en l’aula o en el menjador de casa. L’educació en el lleure, àmbit en el què actua la Fundació Pere Tarrés, ha estat sempre un marc idoni per crear vivència inoblidables, i aquest també és un dels seus recursos més potents a l’hora d’educar en les emocions. En la mesura que parteix d’un espai de llibertat, sense obligacions ni imposicions, que convida a la creativitat, el joc i a l’espontaneïtat, predisposa als infants i joves a experimentar i compartir emocions.

Les activitats de lleure són una oportunitat per educar en les emocions de manera integral: en la vessant social, l’ecologia, la personal, l’emocional, la trancendent. L’hora del menjador, les activitats extraescolars, les colònies d’estiu contenen un rerafons educatiu on s’aprenen un seguit de valors com l’amistat, la convivència, la integració, el respecte, el compromís, la solidaritat.

Es tracta d’un espai per oferir coneixement, però també per ajudar, per escoltar, per acompanyar i fer fluir tot aquell cúmul d’emocions que ens han d’ajudar a tots a créixer com a persones.


Maria València
presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de la Fundació Pere Tarrés 

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb tu. L'hora del lleure i del menjar són fonamentals en l'educació i en el desenvolupament dels nens.

    Salut,
    Carles

    ResponElimina