divendres, 28 d’octubre de 2011

La voluntat d’Acció Social de la Fundació Pere Tarrés

Sovint, quan es parla d’acció social ens venen al cap imatges com les mostrades pels mitjans de comunicació arran del terratrèmol d’Haití. Les entitats que treballen sobre el territori en països subdesenvolupats compten amb una credibilitat avalada per la solidaritat vers els més necessitats. Però, més a prop nostre, també hi ha altres persones que necessiten recursos econòmics, socials, assistencials o laborals per millorar la seva situació. Per ajudar-los en aquest camí, també hi ha altres entitats a casa nostra que vetllen pels seus interessos tot i què el públic general no percebi la seva funció com a acció social.

Des de la seva creació, la Fundació Pere Tarrés té la missió de promocionar la persona des de l’educació, especialment en el lleure, i l’acció social, fonamentades en els valors de l’humanisme cristià. Però, moltes vegades, la intensitat del dia a dia no ens permet veure la importància de la feina que realitzem i transmetre-la als nostres públics interns i externs.

Educar és buscar també l’interès general i una finalitat social, ja sigui des del lleure, una de les prioritats de la Fundació, com en altres estadis de la vida o a través de la recerca per tal de detectar nous factors de risc o el treball en barris amb especials carències socioeconòmiques. Però també és acció social la generació d’ocupació i la inserció laboral de joves que accedeixen a la seva primera feina a través de l’oferta de la Fundació Pere Tarrés i la formació dels seus col·laboradors i voluntaris.

Conscients de la importància de tots aquests factors, la Fundació ha elaborat un pla d’acció que desenvolupa sis àrees de millora que inclou des de les accions que ja es duen a terme, l’orientació cap els col·lectius més desfavorits, cuidar a les persones que formen part de la Fundació i de la societat, la viabilitat econòmica, l’eficiència en la gestió i la millora de la comunicació.

Josep Oriol Pujol
Director general de la Fundació Pere Tarrés
[més informació]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada