dijous, 27 d’octubre de 2011

Les activitats d’estiu: experiències que eduquen

L’estiu és l’estació del lleure per excel·lència! És el temps durant el qual els infants, adolescents i joves gaudeixen de les seves vacances escolars.

Gràcies a entitats com la Fundació Pere Tarrés, la participació en activitats de colònies i estades de tot tipus s’ha convertit en un fet habitual en els darrers anys al nostre país.

Lluny dels viatges més exòtics, dels creuers més fantàstics i de les ofertes de tot tipus d’agències... les colònies i activitats d’estiu són activitats educatives, on, mitjançant el joc, la vida en grup, la convivència i la participació activa es pretén fer possible l’aprenentatge i l’adquisició de valors, actituds i hàbits.

En un espai diferent a l’habitual, en plena natura i compartint l’espai comú i excepcional de la casa de colònies, els nens i nenes que hi participen, juntament amb els seus monitors i monitores, viuen uns dies de vacances inoblidables que, alhora, esdevenen cabdals i importantíssims en el seu procés de creixement.

Les activitats d’educació en el lleure, són, en resum, experiències educatives de les quals els infants i joves que hi participen extreuen actituds, conductes, i aprenentatges que, sens dubte, els ajudaran en moltes de les dimensions de la seva vida d’adults.

Albert Riu
secretari tècnic del Moviment de Centres d'Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés
[més informació]
Oriol Samaranch
cap de Vacances i Lleure de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada