diumenge, 20 de novembre de 2011

Els drets de la infància en un període de crisi

La convenció dels Dret de la Infància de l’any 1989 consagra un conjunt de drets i de deures dels infants del món, que a Catalunya s’han adaptat amb una legislació específica del Parlament de l’any 2010. El seu desplegament encara està pendent, si bé s’han apuntat algunes iniciatives interessants al voltant de l’atenció a la infància com són el Pacte per a la Infància i la Comissió d’Infància del Parlament que està liderant la PINCAT.
 
Ara bé, més enllà d’aquestes importants iniciatives, necessitem la mobilització de tota la societat i la priorització dels recursos públics per a atendre als infants i adolescents que es veuen greument afectats per la crisi. Segons les darreres dades de l’Instituto Nacional de Estadística de l’any 2011 que va recollir Unicef la pobresa infantil ha superat el 26%, per sobre dels adults.  Els infants són el futur social, i no podem fixar actuacions a curt termini, sinó a llarg que permetin garantir un país cohesionat, en una economia cada cop més globalitzada i on el coneixement serà fonamental. Així desenvolupar  polítiques educatives en l’escola i en el lleure, sanitàries i familiars ha de ser preferent. Moltes de les propostes recollides l’any passat en la Jornada sobre pobresa infantil entre la Fedaia, Càritas i la pròpia Fundació Pere Tarrés són encara plenament vigents.

Serem generosos amb els nostres fills, fent-los créixer en les seves responsabilitats i en les virtuts personals,  i oferint-los instruments i afecte per a que esdevingui ciutadans autònoms i solidaris?


Rafael Ruiz de Gauna
director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada