dimecres, 16 de novembre de 2011

Els infants i els bons hàbits alimentaris

Adquirir uns hàbits alimentaris saludables des de la infància és una de les millor maneres d’ajudar a prevenir malalties en l’edat adulta, com ara les malalties cardiovasculars, l’obesitat, etc. 
 
Els nens i les nenes aprenen per imitació. Això ens mostra com d’important és el paper dels adults que els envolten ja que si aquests tenen uns bons hàbits fomentaran que els infants també els aprenguin, especialment en el cas de l’alimentació.

Un dels principals mals hàbits de molts infants i joves és el consum habitual de la pastisseria industrial. Aquest és el primer pas cap a malalties com l’obesitat i els allunya d’uns hàbits alimentaris saludables com ara menjar fruites i verdures.

Uns bons hàbits en l’alimentació, dóna als infants l’energia que necessiten per afavorir l’aprenentatge i gaudir d’una bona activitat física. El seguiment d’una alimentació equilibrada evitarà problemes de salut a curt termini, com l’obesitat infantil, l’anèmia, la càries, etc., i en previndrà d’altres en l’edat adulta. La pràctica d’aquests bons hàbits alimentaris combinats amb l’exercici físic garanteixen, a curt i a llarg termini, una major qualitat de vida en l’infant.

Raquel Sole
coordinadora del Projecte de Servei Integral del Servei de Menjadors de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada