dilluns, 14 de novembre de 2011

La responsabilitat dels monitors d'esplai

El passat dia 5 de novembre va tenir lloc l'assemblea general ordinària del Moviment de Centres d'Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés. Es tracta, per nosaltres, d'un moment en què els centres fan arribar les seves veus i manifesten les seves inquietuds respecte a la seva tasca en el dia a dia de l'esplai.

Són prop de 3.000 monitors els que, des dels nostres Centres d'Esplai, estan al peu del canó vetllant per l'educació i l'acompanyament en el creixement de més de 12.000 infants, adolescents i joves. Aquesta tasca mereix un reconeixement des de tots els nivells de la nostra societat, atès que el treball en valors, el treball a partir de la integració de la persona, l'acompanyament en totes les seves dimensions, té un preu incalculable.

A la passada assemblea va prendre especial rellevància el treball de la campanya del present curs que treballarà el tema de la inclusió i totes les seves oportunitats des de l'educació en el lleure. A més, també es va destacar el tema de la importància de les noves tecnologies en les nostres entitats. Com abordar un tema que està a l'abast de tots els infants i joves i emprar-ho com a eina educativa dins el centre d'esplai. Està clar que ens hem de "posar les piles" i introduir aquesta realitat en les nostres propostes, amb àmplies possibilitats de comunicació, estratègia i aprenentatge.

Per últim, la nostra assemblea va finalitzar amb una reflexió que preocupa a la junta directiva del Moviment, a l'equip de treball i als responsables de territori i de centres, i és el tema de la responsabilitat dels nostres monitors i monitores i directors i directores en les activitats a desenvolupar als nostres centres. No podem caure en el parany de "això s'ha fet tradicionalment al nostre centre" o "a nosaltres ens ho van fer quan érem nens"... És important prendre consciència en tot moment de la responsabilitat que portem a les nostres mans, de les repercussions que tenen els nostres models educatius i, especialment, de les conseqüències de totes les nostres accions i actituds al respecte.


Maria València
presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés

2 comentaris:

  1. Subscric plenament aquesta reflexió que us feu (darrer paràgraf), i ho celebro ja que, de vegades, fent reflexions com aquestes m'he sentit sol com un bolet.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu suport. Hem d’anar fent reflexions com aquestes perquè acabin impregnant la societat.

    Maria València

    ResponElimina