dimecres, 7 de desembre de 2011

Créixer i quelcom més a les colònies d’hivern...

Aviat arriba l’hivern, el temps serà cada cop més fred i començaran a caure les primeres volves de neu que enfarinaran les nostres muntanyes. A molts se’ns passarà pel cap que ja s’apropa la temporada de practicar l’esport de l’esquí. Aprofitant les vacances de Nadal, podem anar de colònies a esquiar... quina gran idea!

Anem de colònies i farem amics de la nostra edat. Coneixerem altres com nosaltres que estimen el mateix esport i que volen passar unes vacances diferents. Uns monitors ens ajudaran en tot el que calgui i probablement gaudirem d’uns dies fantàstics.

Anem de colònies per conviure i créixer. Dormint fora de casa i compartint un temps a l’aire lliure que ens farà créixer. Durant uns dies, actuarem com una gran família. Aquesta és l’ocasió que tenen infants, joves i monitors de conviure amb grans i petits, i de premiar-los amb aquesta experiència i de veure com interactuen entre ells lluny de l’escola i de casa.

Anem de colònies a esquiar, tot gaudint alhora de la muntanya i de la pràctica d’aquest esport centenari a Catalunya. Alguns s’iniciaran, d’altres en perfeccionaran la tècnica alpina o l’snowboard o el freestyle...

Anem de colònies per descobrir. Tot anant de colònies coneixerem el país, les nostres muntanyes, els cims del Pirineu, la Cerdanya i altres indrets. Potser, a més d’esquiar, podrem visitar algun lloc emblemàtic o algun espai natural. Potser combinarem la nostra pràctica esportiva amb alguna descoberta que ens farà veure que el nostre país és quelcom més que el lloc on vivim o allò que veiem cada dia.

Anem de colònies a jugar i passar-ho bé. Un cop acabada la pràctica esportiva, quan les cames ja estiguin cansades de tant baixar per la neu, els monitors ens ajudaran a fer altres coses com activitats lúdiques, potser ninots de neu, potser un iglú... també jocs de nit, que tant ens agraden, tallers o potser ballarem i riurem molt. En definitiva un espai i un moment engrescador que recordarem sempre. Tot això, i més, si ens animem a anar de colònies.Pere Vives
cap d'Educació Ambiental de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada