diumenge, 25 de desembre de 2011

Nadal

Aquestes Festes de Nadal tenen connotacions diferents per a cadascú de nosaltres. En molts casos depenen de les experiències viscudes, i de les situacions presents. Alguns els hi donarem una dimensió més transcendent (“Déu mateix fet un de nosaltres per Amor”), altres més solidàries, o de retrobament amb persones estimades. Segurament en les múltiples mirades, hi ha un espai de coincidència, una crida interior a ser més persona, a créixer i a poder contribuir a un món millor, especialment per a les persones que tenim al nostre voltant o molts llocs del món i que pateixen. 

Permeteu-me compartir amb vosaltres un parell de reflexions:

1. Un breu text d’en Václav Havel , ex-president de Txèquia, i com bé sabeu mort fa pocs dies. Es una persona que representa una llum en mig d’un desconcert social i polític. "El pitjor és que vivim en un ambient moral contaminat. Vàrem emmalaltir moralment perquè ens vàrem acostumar a dir alguna cosa diferent de la que pensàvem. Hem après a no creure en res, a ignorar-nos els uns als altres, a estat atents només a nosaltres mateixos. Conceptes com l’amor, l’amistat, la compassió, la humilitat o el perdó van perdre la seva profunditat i la seva dimensió, i per a molts de nosaltres representaven només peculiaritats psicològiques, o semblaven perduts records de temps antics, quelcom una mica ridícul en l’era dels ordinadors i les naus espacials".

2. Una entrevista de la contra de La Vanguardia que va aparèixer ja fa uns mesos, a primers de setembre. Es una invitació a viure plenament, a donar-se als altres com a forma de créixer i de realitzar-se, i de tenir una vida lliure i digna, fugint de la cultura de la queixa. 


Que tingueu un Bon Nadal i Any 2012, que evidentment hem de construir plegats. 

Rafael Ruiz de Gauna
Director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis
Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada