dimarts, 31 de gener de 2012

40 anys de la revista ESTRIS. Encarant el futur sense perdre la identitat.

El món de les revistes -i la premsa en general- viu un moment d’incertesa bàsicament per dos motius: les dificultats econòmiques (l’elevada disminució de les subvencions i la publicitat) i la complexitat de fer una aposta de futur clara i, en pocs casos, rendible a curt termini degut a la proliferació d’aparells i plataformes tecnològiques, que han convertit les revistes en paper en un element previsiblement caduc, però alhora, encara necessari. En aquest escenari, l’Estris es mou en una certa comoditat dintre de la complexitat. L’explicació és senzilla: durant aquests 40 anys hem viscut tota mena de canvis i, com ho fan els mateixos esplais i caus o les federacions que els representen, contínuament intentem respondre a les necessitats emergents. 

La nostra força? La fidelitat de 4.000 lectors que fan seva la revista i que ens obliguen a tenir clar que l’Estris és una revista amb voluntat de sector, que ha de ser una eina que respongui a la necessitat dels que estimem i vivim per l’educació en el lleure, des d’un ideari definit. Aquí és on l’aposta del MCEC i la Fundació Pere Tarrés en general ha estat fonamental. 

En aquesta línia, amb molta visió i un cert atreviment, fa uns anys l’equip de publicacions va crear la comunitat virtual http://www.engrup.cat/, que, reconvertida en diari digital amb l’explosió de les xarxes socials, ara aplega més de 7.000 usuaris registrats. La nostra aposta de futur passa per fer una fusió online del millor d’enGrup i de tots els recursos que ofereix l’Estris, amb una usabilitat adaptada als nous recursos tecnològics (inclosos els dispositius mòbils) i que ha de permetre un salt fonamental pel futur de la revista mantenint la publicació en paper mentre sigui necessària. 

Avui, l’Estris té el reconeixement del sector i de la societat en general com podem llegir al número especial per l’aniversari que acabem d’editar i afrontem el futur reforçats pels diferents premis que la revista ha anat recollint aquests anys i que ens donen força per seguir en aquesta línea, treballant cada cop més per liderar aspectes com la innovació i la representativitat. 

Les coses viuen per la necessitat que en tenim i per l’estima que posem en elles. Us puc assegurar que la revista Estris és, i ha estat, molt estimada. Quim Moreno
Director Revista Estris de la Fundcaió Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada