dilluns, 26 de març de 2012

JORNADA ENVELLIMENT ACTIU


El passat 15 de març la Fundació Agrupació Mútua i la Fundació Pere Tarrés varen dur a terme la 4a edició d’organització de jornades conjuntes sobre temàtiques vinculades a la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a la dependència, especialment centrades en el col·lectiu de la gent gran. Enguany el marc ha estat L’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i les relacions intergeneracionals.

La transcendència de la jornada ha estat important, tan pel que fa a la quantitat (més de 250 persones) i heteregoneitat del públic assistent (professionals de l’àmbit sanitari i social, tècnics de l’administració pública, col·lectiu beneficiari, associacions, entitats, escoles professionals, estudiants...), com pel que fa a la qualitat dels diferents components de les taules i als continguts de les seves ponències.

Les conclusions de la jornada es van fer evidents en el decurs d’aquesta: la temàtica interessa i és necessari realitzar un esforç conjunt per part de tots els agents socials adreçat a l’estimulació d’un envelliment actiu i saludable. Es van poder explicar exemples de com, algunes persones i entitats ja estan realitzant aquest esforç. Però també va quedar palès com les actuacions concretes han d’anar acompanyades del coneixement i el reconeixement del rol social que les persones grans ja desenvolupen. I, perquè aquest coneixement i reconeixement social sigui real, hem de donar un gir a la visió que tenim de la gent gran, fugint dels estereotips i les imatges culturals que els situen en un entorn no productiu, malaltís i ancorat en el passat.

Montserrat Garcia i Oliva
directora del Postgrau en Violència Familiar de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada