divendres, 1 de juny de 2012

Què són els jocs d’aigua?

Tant si anem de colònies, com si muntem un casal o bé si estem al pati d’un menjador escolar sempre va bé tenir un grapat de jocs d’aigua a la butxaca.

Sempre som a temps, si fa molta calor, de fer una bona ruixada amb mànega o bé de posar-nos de cap a la piscina però pensem que un joc pot ser original, pot agradar a tothom, pot ser divertit i, com no, si hi afegim l’aigua ens assegurem la remullada.

El que entenem per joc d’aigua és, senzillament, un joc on intervé l’aigua. No cal que l’aigua sigui l’element central, però sí que cal que hi aparegui. Pot ser qualsevol tipus de joc que ens agradi i que el puguem transformar afegint-hi la variant de l’aigua; només cal que hi canviem elements com una pilota o uns fulards per globus, gots de plàstic o ampolles plenes d’aigua.

Alguns exemples podrien ser una guerra d’ombres on l’objectiu principal del joc és mullar l’ombra dels altres jugadors, un partit de tenis on les raquetes són bosses de brossa i les pilotes són globus d’aigua, la rata i el gat, la cursa d’aiguaders, des d’uns relleus fins a un joc de pistes, des d’una activitat competitiva a una de cooperativa… Hi ha molts tipus de jocs d’aigua; no obstant, la finalitat és sempre la mateixa: mullar-se i passar-s’ho bé !


 
 
 
Elisabet Bartrina i Comalat 
Cap del Deparatment de Jocs de Formació Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada