dimarts, 2 d’octubre de 2012

Dia mundial de l'Educació SocialAvui és el Dia Mundial de l'Educació Social, una data d'homenatge a totes i a tots aquells que cada dia enfronten la jornada pensant val la pena exercir aquesta professió.

Tots aquells que treballeu en atenció bàsica, els educadors de carrer, els dels centres especialitzats, els professionals que treballeu per la inserció laboral i qualsevol altra perfil professional sabeu de la importància de la tasca de l'educació social en un moment tan complicat com l’actual.

Si durant l'època de bonança i creixement de l'Estat del Benestar ja no era una tasca senzilla exercir d'educador, en l’actualitat ens veiem obligats a reinventar cada dia l'acció social per poder continuar empoderant les persones. Estic segur que cap persona coneguda que treballava com educador o educadora ni cap professor a la facultat va dir que aquesta seria una professió fàcil. Tanmateix, molts hem decidit que aquest és el nostre lloc.

Algun amic educador sempre em recorda la sort de poder formar futurs professionals. Joves que tenen molta il·lusió per poder generar processos de canvi en les persones i en la societat. Gràcies a l'esforç de moltes persones implicades en el Tercer Sector y a organismos como el Consejo General de Colegios de Educadores Sociales, la professió s’ha consolidat i s’ha fet un lloc important als Serveis Socials. Aquest llegat està a disposició de tots els estudiants que s’estan formant per esdevenir uns professionals competents. Per a molts, el trajecte de la formació és un punt de partida per aprendre moltes coses, però també per fer un exercici de creixement i descobriment personal imprescindible per exercir de la professió.


Aquest any, a més, celebrem els 20 anys de la formació universitària de l'educació social i els 20 anys de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (abans Escoles Universitàries). Fet que ens fa estar orgullosos d'haver format tantes promocions d'educadores i educadors socials.

Òscar Martínez
 Professor del Grau en Educació Social i Treball Social. Expert en temes de discapacitat. Consulta la seva fitxa d'expert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada