dilluns, 29 d’octubre de 2012

Treballar l'autoestima en les escoles bressolTreballar l’autoestima com a valor principal i bàsic en els nostres infants és tot un encert. És la manera de deixar que facin arrel dins d’ells sentiments i emocions positius com ara "sóc capaç de, podré fer-ho, ho faig bé".

Des de l’aula de lactants de l'escola bressol on treballo trobo meravellós i molt útil que es pugui treballar en questa direcció, conreant dins dels nostres infants la seguretat i la estima que necessiten per ser feliços.  A l’aula es respira aquest ambient, si més no això és el que m’agrada creure amb recursos que fem servir com ara verbalitzar només les coses positives, posar molt èmfasi en les frases i pensar-les abans de dir-les perquè siguin sempre optimistes. En realitat, una mateixa acaba veient el món d'una manera més oberta fent servir aquestes pràctiques.  Així, acaba el dia i tens la sensació que tot ha sortit prou bé i que estàs satisfeta de la teva feina. És el moment en què lliures els petits a les famílies i veus que aquest vincle tant estret  format per família-infant-escola hi ha confiança i seguretat perquè la feina que s'està fent està sent profitosa. De fet, el projecte de treballar l'autoestima amb els infants de 0 a 3 anys a les escoles bressol de la Fundació Pere Tarrés té diferents vessants, fins al punt que començo a sospitar que no només treballa l’autoestima dels infants, sinó també la de totes les educadores i educadors.

Considero que anar en aquesta direcció és mirar els infants de tu a tu, és donar-los totes les oportunitats que necessitin perquè creguin en ells mateixos, s’esforcin i siguin feliços. Només per això crec que ja val molt la pena coninuar amb aquest petit però gran gir que hem iniciat a les escoles bressol.

Cristina Estruga

És educadora de l'Escola Bressol Ralet Ralet de la Fundació Pere Tarrés a Matadepera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada