dimecres, 12 de desembre de 2012

El Nadal més #handmade


"Falten pocs dies per Nadal i encara no hem decorat casa nostra. Corre ràpid, anem a comprar uns llums, un arbre i unes quantes boles! La casa ha de fer goig, que tenim convidats!". De ben segur que aquestes frases ens passen pel cap aquests dies. Les presses i l’estrès fan que sovint no pensem prou en com podem decorar casa nostra i que ho fem perquè toca i perquè tot faci goig.

Seria bo que decorar la nostra llar per Nadal fos una activitat per a gaudir-la, per fer-la amb il·lusió, paciència i, perquè no, també amb dedicació. Són moltes les botigues on podem trobar piles i piles d’ornaments per Nadal, i a més a un preu molt i molt econòmic. Però hem pensat com seria poder-ho fer nosaltres mateixos?

Cada dia generem quilos i quilos de residus, amb ells podem fabricar la nostra decoració de Nadal, o fins i tot ens poden ajudar a embolicar els regals. Segurament ara pensareu: "Sí, sí, és molt fàcil dir-ho, però el complicat és fer-ho, és que jo no tinc imaginació, no sóc pas creatiu".

Per sort, la imaginació i la creativitat es poden educar i estimular i per fer-ho primer podem recórrer a aquelles persones que potser han treballat una miqueta la seva creativitat i que l’han ofert a tothom. Avui en dia internet ens ofereix un ampli ventall de llocs on poder anar a buscar aquesta creativitat.

Són molts els blocs o webs que ens ensenyen com aprofitar residus per fer decoracions nadalenques. El millor és fer el tafaner, i a partir d’aquí les idees van sortint soles. Ens caldrà temps, paciència i dedicació, tres paraules que, en un món on la immediatesa sempre ocupa el primer lloc, costen de trobar. 

I en una societat moderna, plena de “hastags” i etiquetes cal dir doncs que ara és el moment del #handmade, #doitslow i del #doityourself. Us deixo algunes adreces per on començar: 

Noe Bofarull 
Cap del departament de Tècniques i Recursos de la Fundació Pere Tarrés

1 comentari:

  1. Rafael Nadal is second male player to complete the carrier of golden slam and Olympic gold medal .Very bright future in this player and all his carrier successfully .

    ResponElimina