divendres, 6 de juny de 2014

Els nostres casals d'estiu.

Al Departament d’Escoles de la Fundació Pere Tarrés tenim molts clar que els interessos dels nens i nenes varien en funció de l’etapa evolutiva que tenen, per això, des de fa ja un temps, optem per a fer els casals amb 2 centres d’interès ben diferenciats, depenent de les edats. Tots sabem que els més menuts necessiten de la màgia de personatges fantàstics que els transportin a històries on desenvolupin la seva imaginació i creativitat.

A partir de 2n curs de primària cal motivar els nens i nenes de forma diferent, fent que participin  i creïn allò que se’ls proposa. Les noves tecnologies, els esports, el ball, el teatre, els medis de comunicació, són el dia a dia per a ells i han de formar part de la seva activitat diària.

Enguany les propostes que hem preparat són:

Per als més petits: A l’abordatge!
La Trixi “Pelapatates“ necessita capitanejar un grup de pirates dels d’abans, d’aquells amb mocador al cap i pantalons per sota del genoll. El seu pare ha desaparegut amb tota la seva tripulació i està cercant grumets que l’ajudin a rescatar-los. Però no serà fàcil, cada setmana tindran nous reptes i desafiaments. Si ho aconsegueixen, la Trixi investirà els nens i nenes com la primera promoció de pirates del segle XXI.

Per als grans: 1, 2, 3… ACCIÓ!
Els estudis Films & Clips estan buscant recursos per seguir fent cinema, doncs una banda de lladres els ha robat tot el material cinematogràfic dels estudis. Per aquest motiu, el seu productor necessita joves emprenedors que vulguin ser actors i actrius, directors/es, especialistes en so,... que s’atreveixin a fer un film per participar en el Festival Internacional Jove de Cinema (FIJC). Tots els participants hauran de presentar els seus propis curtmetratges.

I també tenim altres propostes:

Campus esportiu del Club Natació Montjuïc:

Situat a la muntanya de Montjuïc, una de les zones més privilegiades de Barcelona amb 70.000 m2 d’espais verds dedicats a l’esport, el Club de Natació Montjuïc i la Fundació Pere Tarrés hem preparat un casal esportiu en tota regla. Els infants i joves podran gaudir de moltes estones de lleure dinamitzades pels monitors/es de la Fundació Pere Tarrés, combinades amb activitats esportives com la natació, el waterpolo, el tennis o el futbol sala, instruïdes per tècnics esportius del Club Natació Montjuïc. A partir dels 13 anys podran tecnificar-se en esports.

Culturnautes:

Qui ha dit que la cultura i el lleure per a infants i joves estan malavinguts? El casal Culturnautes té la fórmula per compatibilitzar el fet d’aprendre amb el de passar-s’ho bé. La cultura també pot ser divertida, o vist de d’una altra vessant, el lleure també és educatiu. Interpretar el present  a través de les dades que ens envolten des de l’experimentació, la creativitat o l’animació és l'objectiu d'aquest casal que organitzem conjuntament el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Fundació Pere Tarrés.

Per accedir a tota l'oferta de Casals que hem organitzat per aquest estiu cliqueu aquí.

Cristina Padilla
Assessora Programes Educatius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada