divendres, 5 de desembre de 2014

Dia internacional del voluntariat

El paper del voluntariat avui en dia ha pres una rellevància vital per poder afrontar la situació actual. La crisi ha provocat que les entitats del Tercer Sector hagin incorporat un gran número de voluntarisi voluntàries per cobrir les necessitats dels serveis i arribar al màxim de beneficiaris.

Les persones que coordinem serveis amb voluntariat veiem com cada vegada més és necessària una dedicació major per fer front, no tant sols a qüestions tècniques sinó també pel que fa referència al tractament dels conflictes i la motivació de l’equip. Matèries com el coaching, l’ecologia emocional i la resolució de conflictes són imprescindibles dins la tasca de lideratge que ens toca fer per obtenir uns equips amb alta rendibilitat.

El voluntariat, com la resta de recursos socials, ha evolucionat des de els seus inicis a l’actualitat. Avui en dia, en una societat i entitats del Tercer Sector amb plena crisis, es fa imprescindible la seva intervenció per donar cobertura a les mancances del  sistema.

Cal tenir en compte, però, que això pot comportar diversos perills: la instrumentalització política del voluntariat i la no professionalització dels serveis socials. La qualitat del servei que volem donar en el si de les nostres entitats ens obliga a vetllar per evitar aquests dos perills.

Marcel Munné
Docent de la Fundació Pere TarrésSi vols ampliar els teus coneixement sobre gestió de persones clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada