divendres, 20 de febrer de 2015

CONNECTADES, debats intergeneracional de dones.Durant la segona meitat del 2014, la Fundació Pere Tarrés ha estat col·laborant amb l’Institut Català de les Dones (ICD) en el cicle de debats intergeneracional  #connectades que tenia per objectiu donar visibilitat i reconèixer els sabers, les experiències i les  trajectòries de les dones de les comarques centrals.

Segons, la presidenta del ICD, Montse Gatell, “l’objectiu és fer evident com n’és de valuós recuperar la saviesa de les dones, saviesa vinculada a l’experiència quotidiana, a la vida, a tot el registre que ha estat menystingut pel sistema social i simbòlic patriarcal i que en canvi implica un nivell elevat de gestió creativa de la complexitat”.

En aquest sentit, la funció exercida per la Fundació Pere Tarrés ha consistit en la preparació i dinamització dels debats estructurats en diferents eixos temàtics com: la vida en parella, la sexualitat, la violència masclista, la doble presència en el treball, la militància política, i la genealogia femenina, entre d’altres.

Els debats, segons la coordinadora de la Fundació Pere Tarrés, Judith Hernández han permès posar veu a les experiències femenines de dones especialment significatives de les comarques centrals silenciades sota un sistema patriarcal que omet i esborra la història de les dones. Tanmateix, també ha permès que les dones més joves, poguessin descobrir el bagatge de les seves predecessores, reconeixent l’experiència i el coneixement femení.

La gravació dels debats a càrrec de la UVIC-UCC, està sent editat per generar un material audiovisual del procés que estarà a disposició de tothom.

Judith Hernández Juárez

Coordinadora de Programes Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada