dimarts, 17 de març de 2015

Dia Mundial del Treball SocialAvui, Dia Mundial del Treball Social volem que tanqueu els ulls i visualitzeu la professió en forma d’objecte. D’aquesta forma a cadascú de nosaltres ens apareix una imatge. Totes diferents però totes carregades de la mateixa energia i de les mateixes idees, i pensem, és com....

El Treball Social és un territori d’acollida, suport, auxili, confiança, reforç, respecte, protecció per aquells qui “naveguen” en aigües turbulentes. És un treball silenciós i constant que enriqueix la comunitat subtilment.

Pertànyer a aquesta professió és activar-te pels nous canvis, significa ser persones amb ments obertes que lluiten per combatre les desigualtats, creient en la riquesa de les diferències i potenciant l’autonomia dels altres. Arriba un moment en què aquesta professió marca un punt d’inflexió en la teva vida professional i personal. 

Els treballadors socials (TS) són aquelles persones que veuen vida on la majoria de gent creu que no n’hi ha, actuen amb persones la qual cosa significa intervenir en situacions particulars i comunes al mateix temps. També acompanyen i donen un reforç extra a la persona per facilitar-li seguir endavant. 

Els i les treballadores socials són com una brúixola, orienten, acompanyen en els diferents camins que es poden escollir. Hi ha persones que han perdut  la seva brúixula i els cal orientació per trobar el seu camí. D’altres vegades són com la seva veu, el megàfon d’aquells qui no són escoltats. 
Els treballadores socials també són com unes mans, expressen no verbalment i acullen l’altre, són consol i calma, oferta i companyia.
Són com un hostal per peregrins, reben aquells qui s’aturen a reposar forces en un moment concret, aquells qui ja han recorregut un llarg camí. Espai de descans, de repòs i de trobada. De la mateixa manera, són com un oasi en mig del desert, un punt clau i determinant pel futur de cada individu que hi arriba.
Els treballadors socials poden ser com un gira-sol, pendents sempre de la direcció del sol i pendents de la direcció de la societat del moment. Amb la seva mirada de 360º segueixen i s’adapten als canvis del dia a dia.
Són com un arbre, duen la professió a les arrels, són ells qui tenen la capacitat de créixer i omplir de vida els racons on aquesta hi manca, usant, per fer-ho, les seves fulles com a eines imprescindibles que amb el temps i el creixement van adquirint.
Com a estudiants de Treball Social apostem per la nostra professió, ens agrada el que aprenem i ens interessen els valors que hi ha implícits. Avui, Dia Mundial del Treball Social tots plegats celebrem la passió per aquesta professió, t’hi apuntes?
Estudiants de tercer curs del grau de Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada