dilluns, 18 de maig de 2015

Del “busque y compare, al infórmese y decida”En la memòria de molts està encara l’esgolan d’un espot publicitari trencador, aquell que animava a moure’s i buscar entre els productes, saber més d’ells  i desfer-se de les rutines. “Busque y compare” va ser el lema que va arrelar en aquella gamma de productes.


No passa el mateix amb tots els béns i serveis sobre els que prenem decisions, i sovint, importants.  Així escollir una carrera i una Universitat on estudiar, prenent possiblement una de les decisions més importants, continua sent una opció, on pesen factors com la tradició i la proximitat i sobre les quals es té relativament poca informació.


El passat més d’abril tenia lloc a Navarra un Congrés Internacional sobre Reputació Universitària “Building Universities’ Reputation”. Un dels assistents, representant de la Universitat Ramon Llull(URL), em comentava, amb sorpresa, el dinamisme i el rigor amb què els ponents, especialment els d’altres països, havien posat en la defensa de la informació que aportaven els indicadors allà presentats. També em remarcava com l’ús  dels rànquings, encara novedós al nostre entorn, està previst que es vagi estenent. 


Donat que estem en època de decisions, en aquestes darreres setmanes s’han anat publicant diversos rànquings: La Universitat de València, la Fundació BBVA i l’Ivie han publicat  u-ranking aquesta classificació, basada en un motor de dades suggereix que (per una combinació estàndard de 56% docència 34% de recerca i 10% d’innovació) la Facultat d’Educació Social i Treball SocialPere Tarrés - Universitat Ramon Llull com la  facultat més aconsellable de l’Estat on cursar Treball Social. També per Educació Social u-ranking posiciona la Facultat Pere Tarrés com la més indicada. 


Aquesta mateixa setmana el rotatiu  El Mundo ha publicat el tradicional Rànking de les 50 titulacions més demandades. Basat en 25 variables definides i publicades el rànquings situa la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés com la més aconsellable de tot l’Estat on cursar Educació Social i la primera de Catalunya per formar-se en Treball Social .

Per la seva banda  u-multirank un rànquing promogut per la Comissió Europea que mesura l'orientació internacional de les Universitats, l'ensenyament i l'aprenentatge, la recerca, la transferència de coneixement i el compromís regional ha escollit la URL com a primera universitat de les 61 espanyoles analitzades en  dimensió internacional.La gestió de les dades i l’accés a la informació s’ha multiplicat en els darrers anys. La gestió de la qualitat ens ha conscienciat del fet que existeixen indicadors objectius que la fan força mesurable.  I les dades i rànquings de les institucions universitàries ens suggereixen que les decisions en gestió tenen repercussió  en la productivitat i rendiment. 
 

La reputació, el valor que donem a un servei no es construeix  d’un dia per l’altra ni es basa nomes amb un tema concret. Es la feina quotidiana, és la suma de les valoracions de les diferents variables amb les què treballem constantment per a la seva millora.


Com a persones responsables, volem estar informats i com a entitats universitàries responsables transferim la informació sol·licitada per a la construcció d’indicadors que ajudin a prendre decisions tan rellevants com la formació i la professió.


Per això, actualitzant al nostre temps l’eslogan del “Busque y Compare” podem evolucionar, com en molts àmbits i serveis,  al “Infórmese y decida”. Les dades,  ara ja, estan a l’abast.

Administrador de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada