divendres, 5 de juny de 2015

Dia Mundial del Medi Ambient

El dia 5 de juny se celebra cada any el Dia Mundial del Medi Ambient, aquesta és una festa que s’organitza des de l’any 1973  i va ser a la conferencia de les Nacions Unides del 1972 a Estocolm on es va definir com a celebració. Aquest dia Mundial pretén sensibilitzar la població mundial  en relació a les temàtiques ambientals, intensificant l’acció per un dia i l’acció política. Al final es pretén que les persones esdevinguin  persones actives en el desenvolupament de la sostenibilitat per tal de treballar per un món  més pròsper i segur.

En aquest dia es realitzen arreu del món moltes activitats i campanyes que, a través dels mitjans de comunicació, permeten donar a conèixer noves experiències i propostes de millora en la relació entre les persones i el seu entorn. Catalunya no és una excepció, des de l’administració pública i des de moltes entitats del tercer sector ambiental es recolzen iniciatives i activitats diverses, neteges d’espais, plantacions d’arbres, xerrades activitats formatives… tota classe d’accions que ajudin a la població a pensar en clau mediambiental per un dia per tal de traslladar a la seva vida quotidiana tots els valors que fan possible una major integració humana en el planeta. Des de la ciutat de Barcelona també es desenvolupa una àmplia oferta d’activitats des de la xarxa Barcelona +sostenible al llarg de tota la setmana,  dins de les propostes del compromís ciutadà per la sostenibilitat, es poden participar de moltes activitats  engrescadores, formatives i d’aprenentatge. 

Totes les activitats que es desenvolupen en favor del Medi Ambient es poden registrar en el mapa del Dia Mundial del Medi Ambient, de manera que és possible compartir amb altres la nostra  pròpia proposta, la que fem a casa amb la família, al barri, amb alguna entitat…

Si no tenim  opció a fer cap acció concreta també podem consultar l’abecedari de la A a la Z del Dia Mundial del Medi Ambient on podrem  recollir moltes idees del que un pot fer en favor del medi ambient, no només el dia 5 de Juny sinó tots els dies de la resta de la nostra  vida. Comencem ja i no ens aturem...

Enguany Italia és el país amfitrió del Dia Mundial del Medi Ambient i des de la ciutat de Milà a través de la Fira  Expo Universal 2015, de l'1 de maig al 31 d’octubre, i sota el lema “Alimentant el planeta, energia per a la vida” es desenvolupen propostes molt interessants.
  
En qualsevol cas tingueu aquest dia un moment per pensar que fa un cada dia en favor del medi ambient i si no apareix cap idea, comencem a reflexionar sobre què podem  fer en el futur, el medi ambient necessita també de la nostra aportació i dels nostres comportaments sostenibles.


Per un món millor “Actuem en favor del medi ambient”...

Pere Vives
Cap d'Educació Ambiental de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada