dimarts, 2 de juny de 2015

Treballar en l'animació turística, un sector amb alt índex d'inserció laboral

El Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC), en la seva darrera publicació sobre les necessitats formatives del sector turístic, defineix el sector turístic com un dels motors de l’economia catalana amb prop del 11,1% del PIB català i prop d’un 12% de les persones ocupades. No és una dada gens menyspreable que Catalunya rebi una quota propera al 2% dels fluxos turístics internacionals cada any.

D’altra banda, el mateix CTESC destaca  també que, durant els anys més forts de la crisi econòmica, el sector turístic ha estat “un dels escassos factors de creixement de l’economia espanyola i catalanes”.


Dades com aquesta permeten afirmar que Catalunya és una destinació turística madura, amb un territori divers, que ofereix una gran riquesa cultural, històrica i natural que conforma una diversitat d’atractius per a un sector que apunta a noves exigències i oportunitats d’ocupació: sostenibilitat, qualitat, coneixement i innovació. Necessitats per a seguir fomentant el creixement i la competitivitat en una economia global que busca vèncer l’estacionalitat.

Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística 

La finalitat del CFGS d’Animació sociocultural i turística és oferir una formació adequada tant a les necessitats de les empreses com a les dels treballadors ocupats i desocupats.
Des de la Fundació Pere Tarrés oferim una sòlida formació teòrica i -en el seu format dual- la garantia que suposa un aprenentatge fet des de la pràctica i l’experiència (atenent una de les demandes del propi sector). D’aquesta manera formem els nous professionals en competències relacionades amb els idiomes, la gestió dels conflictes, la resolució de problemes, la iniciativa, la creativitat, sense deixar de banda la planificació, l’organització i el control de qualitat.

Uns estudis que, a més a més, permeten una incorporació laboral en el sector de l’animació sociocultural treballant com a coordinador de serveis culturals, coordinador comunitari, director d’activitats de lleure infantil i juvenil, director d’albergs, colònies i campaments, animador/a d’hotels, espectacles i/o activitats recreatives, punts d’informació juvenil...

Sessions informatives


David Dominguez Arus 


Coordinador General de Cicles Formatius i docent a la Fundació Pere

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada