dimecres, 12 d’agost de 2015

Cal potenciar el lleure generador de talent

Dimecres 15 de juliol. Vall de Núria. Representants polítics locals, empresaris i representants d’entitats socials i esportives ens reunim al Fòrum Social “Talent i territori” que s’organitza amb motiu de l’arribada dels joves i adults que han participat en la Transpirenaica Social i Solidària. Durant 42 dies tres-cents joves han recorregut 800km a través dels Pirineus gràcies al suport d’empreses, entitats, administracions i particulars.

Els joves que han participat provenen d’entorns amb greus carències socioeconòmiques i durant el recorregut han compartit estones de reflexió amb adults que els poden servir com a models de comportament. La muntanya, com l’esplai o l’educació en el lleure, genera espais de convivència propers amb persones que esdevenen referents per a aquests joves a través de la seva pròpia experiència vital. Amb la motxilla a l’esquena, sense importar si és un empresari, un/a educador/a o un jove, tots en igualtat de condicions, es generen unes sinèrgies que afavoreixen treballar capacitats i habilitats de les quals tothom després podrà treure profit. Des de la vivència pròpia i el testimoni que han aportat, aquestes persones han educat en un temps intens, en valors com el respecte a la natura, la solidaritat, l’escolta activa, l’esforç, la tenacitat o la paciència. Per als joves ha suposat un oportunitat per mostrar el propi talent, els recursos amagats i les seves capacitats. 


Donar suport a iniciatives com la Transpirenaica és important per visibilitzar les dificultats que molts joves que viuen en entorns socioculturals tenen per a la seva inserció laboral i per al seu creixement com a persones i ciutadans de ple dret. És per aquest motiu que des de la Fundació Pere Tarrés donem suport a la xarxa de centres socioeducatius que treballen per donar-los un futur millor i també a les seves famílies. 

Si creiem en la persona, si la volem fer créixer, si volem realment fer una acció preventiva hem de potenciar el lleure generador de talent.


Josep Oriol Pujol i Humet. 
Director generalde la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada