dilluns, 21 de setembre de 2015

El servei d’acollida a persones nouvingudes

Quan persones migrades de diferents procedències culturals arriben als nostres pobles i ciutats no sempre els hi és fàcil incloure’s. Cada societat té unes normes i uns codis culturals que divergeixen d’uns contextos a d’altres. Així, tot allò que s’entén com a normal per uns, no té per què ser-ho per d’altres persones procedents d’una altra cultura.

Les persones migrades que arriben a Catalunya necessiten conèixer la llengua, el funcionament del sector laboral, així com el entorn i els recursos de la ciutat que els hi permetran viure en igualtat de condicions i facilitar el seu procés d’inclusió social en al societat d’acollida.

Alhora, tota persona vinguda d’altres països necessita realitzar una sèrie de tràmits administratius com són l’empadronament, la gestió del permís de residència, la nacionalitat, l’autorització de treball, l’arrelament social, etc. que li permetran, al cap del temps, ser un ciutadà/na de ple dret en la societat receptora.

La majoria de processos migratoris porten implícits la voluntat de reagrupar a les seves famílies tant el que són les parelles com els fills i filles. Aquest procés, al marge de que administrativament és complicat, comporta moltes dificultats, decepcions i conflictes familiars, en tant, moltes vegades les expectatives no són les esperades, la distància durant anys dificulten les relacions, i el nou context sociocultural és nou per als familiars agrupats.

Així doncs, els serveis d’acollida i reagrupament de famílies immigrades, pretenen donar resposta a totes aquestes necessitats basant-se en la llei d’acollida de la Generalitat que és la que defineix la manera en la què els municipis han de facilitar el procés d’inclusió social de les persones migrades.

Des del gener, el Servei de Primera Acollida de Montcada i Reixac ha atès 274 persones, procedents majoritàriament del Marroc, Pakistan i Hondures, tot i que s’atenen a persones procedents de gairebé una trentena de països. Respecte a la tipologia de consulta més freqüents són les relacionades amb les possibilitats de regularitzar la seva situació administrativa (normalment referents al Arrelament), la renovació de permisos i el reagrupament, i pel que fa a l’àmbit més social, també s’atenen a un nombre significatiu de persones respecte a orientació laboral i formativa.

En les activitats del SAC han participat una cinquantena de persones, les quals han valorat l’acció formativa amb un grau de satisfacció de 9,5 sobre 10.


Judith Hernández Juárez
Coordinadora de Programes Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada