dimecres, 21 d’octubre de 2015

Les entitats religioses participem en identificar el sector no lucratiu

L’any 2014 es fa fer la primera edició del Panoràmic, una eina que vol fer una radiografia del tercer sector a Barcelona, i oferir un conjunt de serveis a les pròpies entitats que l’omplen i a les federacions.

Aquest any 2015 s’està ja realitzant el treball de camp, ampliant el territori a tota Catalunya (si més no a on es pugui arribar) i fent-lo extensiu a d'altres tipologies d’entitats on fins ara no s’havia arribat suficientment. En aquesta cas serien les entitats d’inspiració religiosa, ja estiguin constituïdes jurídicament, com les que actuïn de fet, sempre que tinguin una mínima organització i estabilitat.

Sovint les nostres entitats consideren que l’acció que fan, seguint aquelles paraules de l’Evangeli “que la teva mà dret no sàpiga que fa la teva mà esquerra”, ha de ser anònima i discreta. Certament, no cal “buscar els ors ni els reconeixements” però també som cridats a “estar en el món” i explicar a la societat la nostra contribució, trencant potser alguns tòpics sobre el paper de l’Església.

Sense pretensions especials, però mostrar quins voluntaris mobilitzem, amb quantes persones construïm una vida millor, ja sigui de caire cultural, social, esportiu, o de lleure, és necessari en una societat plural, on som diversos els agents que intentem fer les nostres aportacions al bé comú.

Disposar de dades fiables i actualitzades periòdicament també es necessari per a parlar amb les administracions públiques, i evidenciar aspectes de millorar així com la forma en què contribuïm.

Podeu trobar més informació del projecte Panoràmic a http://www.elpanoramic.org/ així com l’enquesta per a omplir. El primer any pot ser més laboriós però les dades es conserven per a posteriors actualitzacions.


La fotografia del sector no lucratiu, i en particular de les entitats religioses, s’ho val!

Rafael Ruiz de Gauna
Director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada