dilluns, 4 de gener de 2016

Carta als Reis Mags

Benvolguts Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar, 
Aquest Nadal hem volgut centrar en vosaltres la nostra felicitació. En coherència, us adrecem aquesta carta amb alguna reflexió i els nostres desitjos. Agrairem els pugueu atendre. 
Estimats Reis, som bona gent, provinents de diferents orígens i formacions, que compartim la voluntat que els infants  visquin com a infants i  puguin créixer com a persones. Estem convençuts que l’educació i l’acció social són poderoses eines de transformació i d’empoderament dels infants i dels més vulnerables. Som un equip de 2.500 persones, amb 3.500 monitors i monitores darrere, convençudes que des del lloc de cadascú, contribuïm al bé comú i a transformar en positiu la nostra societat
I com que tot ho sabeu, no ens estarem de reconèixer que, alguna vegada, entre nosaltres no ens avenim prou, posem abans el jo que l’equip. Esperem molt dels companys en la feina quotidiana sense posar-hi, potser, tot l’esforç que ens correspon. I els que manem no tenim sempre prou clar que liderar és servir i ajudar a que l’altre sigui autònom. 
Selfie de la celebració de Nadal de la Fundació Pere
Tarrés (desembre 2015)
Amb tot, aquest 2015, com en anys anteriors, hem treballat de valent, amb esforç i dedicació, amb responsabilitat, identificats amb el sentit de projecte de la Fundació, fent-lo possible des del nostre lloc.
El primer que us volem demanar és pau, harmonia i respecte entre els pobles, entre les nacions i dins dels estats. Volem pau per a tothom. Que les persones no hagin d’emigrar dels seus països, que ningú hagi de sentir-se un refugiat i que els països rics sapiguem acollir als que han fugit de la violència, la guerra o la pobresa. Vulgueu emportar-vos tot tipus de violència i que la pau i el respecte amarin totes les relacions humanes.  
Us agrairíem un món més just, amb oportunitats semblants per a totes les persones, equitatiu en el repartiment dels recursos, on no hi hagi exclosos ni fractures socials. On tothom tingui motius per a l’esperança. Un món en llibertat per a les persones i els pobles, també per al nostre. 
I en aquest món nou, benvolguts Reis, us demanem especial cura dels infants. Us demanem tinguin tot el necessari i en especial molta estimació. Que puguin créixer acompanyats per les seves famílies, mestres, educadors, monitores i monitors
Que en els centres d’esplai, en especial els del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, en els centres socioeducatius de la XACS i de Programes Educatius, en les escoles bressol, les colònies del Servei deColònies de Vacances, menjadors escolars i casals de la Fundació els infants se sentin segurs, acompanyats, autònoms, amics dels seus companys.
Que, com apunta Jose Antonio Marina, tota la tribu els ajudi a interioritzar uns valors universals i des del respecte a la diversitat en el nostre entorn, la proposta d’amor de Jesús de Natzaret. 
Que els professionals de l’acció social i els voluntaris del món del lleure que formem puguin exercir la seva funció amb dignitat, des del rigor que volem ens caracteritzi, compromesos amb els diferents projectes al servei de les persones beneficiàries, i amb honestedat. Que les estructures i professors de Formació, Consultoria i Estudis i la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL puguin continuar sentint-se orgullosos de les persones que capaciten per a la intervenció en el lleure educatiu i l’acció social, així com de la utilitat de la recerca i la consultoria. 
Que els lectors de les nostres publicacions s’enriqueixin amb els continguts i amb unes reflexions que els puguin motivar
Estimats Reis, desitgem que els serveis que prestem i l’acollida que oferim, des de l’Alberg Pere Tarrés, la Residència La Inmaculada i les cases de colònies, serveixin també per a viure experiències enriquidores, espais sans de relació i creixement
Podem desitjar, en la nostra  carta, més il·lusió i capacitat de trobar tot el sentit al treball que portem a terme?
I acabarem aquestes lletres demanant-vos uns darrers regals:
  • Salut i feina per a tothom i molt en especial pels que tenim a prop, ens estimem i no en tenen. 
  • Capacitat d’incidència social i política per fer possible aquest món millor. 
  • La transformació del sistema econòmic financer, posant-se al servei de les persones enlloc de ser un instrument que genera més diners per als més rics. 
  • Uns governants oberts, lliures, compromesos només amb el bé comú i, per damunt de tot, profundament ètics. 
  • I una excepcional Fundació Pere Tarrés amb les seves seccions, Serveis Comuns  i especificitats, el màxim d’eficaç en la missió de fer créixer les persones des de l’educació, especialment en el lleure i l’acció social, des dels valors de l’humanisme cristià
Moltes gràcies majestats i feliç any 2016 a tothom! 


Josep Oriol Pujol i Humet 
Director general de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada