divendres, 29 de gener de 2016

Justificació d’una convocatòria: fi de trajecte o recomençament?

Més enllà de la formalitat


En el desenvolupament d’un projecte podríem identificar tres moments  importants : el primer és el moment de la concepció del projecte i la seva plasmació escrita, un segon moment és es de la seva execució i intervenció social i un tercer moment que no hem d’oblidar és el de la justificació.

No hem d’entendre la justificació como un requisit que ens imposa l`Administració o els òrgans de govern de la nostra entitat, sinó que és un moment per aturant-se i  reflectir el que hem fet, els resultats que hem obtingut , l’impacte del projecte i per reflexionar, aprendre i treure conclusions que ens ajudaran a desenvolupar-nos com a entitat.

Per ampliar coneixements sobre els aspectes tècnics de la justificació de la convocatòria us recomanem aquest article.

Participació i agraïment


Ara ens agradaria incidir en una bona pràctica com és el fet de donar retorn i agraïment a tots els agents que han participat en el desenvolupament del projecte.

Un cop hem fet aquest informe final amb les formalitats corresponents, què ens costa donar-lo a conèixer a totes les persones usuàries dels serveis? I a tots els col·laboradors i col·laboradores ja siguin permanents o esporàdics? I a tots els voluntaris i voluntàries que han dedicat hores i entusiasme en la tasca?

Ens devem no sols a l’entitat o a l’administració que ens ha pogut ajudar, ens devem sobretot a totes les persones que des d’un lloc o altre han intervingut en la nostra feina col·lectiva. No pensem només en les formalitats burocràtiques necessàries, però no suficients. Hem de pensar també que estem construint una societat més participativa des de la nostra vessant social on totes les persones se sentin implicades en la concepció del projecte, en el transcurs de la realització i en la finalització.


Demà o més d’hora que tard, tornarem a començar un nou projecte i haurem d’engrescar noves il·lusions o renovar aliances, si hem estat agraïts n’obtindrem un bon retorn! 

Antoni Lluch
Tècnic de projectes de Consultoria i Estudis de la FPT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada