divendres, 26 de febrer de 2016

Fomentant la parentalitat positiva: Créixer en famíliaJa tenim engegat els nous  cicles del Créixer en Família pel curs 2016! Aquest cicles de sis sessions que ajuden a promoure i facilitar la parentalitat positiva han anat posicionant-se en els pobles, ciutats, AMPAs, ajuntaments, associacions, escoles,... com un recurs per compartir la criança dels fills en els temps actuals.


Durant les cinc sessions del programa més la xerrada monogràfica (a triar entre els temes oferts pel mateix programa)  els pares, mares i educadors compartim experiències, dubtes, informació, angoixes i pors, reptes, que ens ajuden a confiar en els nostres recursos propis per exercir la nostra tasca de pares i mares.


I així ens adonem  que, donat que  els cicles es divideixen per franges d’edats (-0/3, 3/6, 6/12, 12/16, 16/18) molts conflictes van associats a l’edat que viuen els nostres fills i filles. Ens adonem que, molts progenitors compartim les mateixes dificultats. Aprenem com gestionar les emocions, les seves i les nostres; com comunicar-nos d’una manera més respectuosa; aprenen a tenir cura de les etiquetes que pengem als fills i filles; a trobar l’equilibri entre ajudar-los sense sobreprotegir-los; cuidar el tracte que ens donem i cuidar els vincles que establim. Amb respecte, confiança i responsabilitat. La complicitat dels pares i mares amb  la seva participació és el punt central del CRÉIXER EN FAMÍLIA, perquè durant les sessions ells i elles són els protagonistes i l’animador, la figura que ajuda a vehicular tot allò que es diu i es comparteix.


Durant la darrera sessió és quan es decideix parlar d’un tema concret que ens motiva i es per això que ve un expert que ens forma i en informa de grans temes de l’educació actual com les xarxes socials, les TIC, els abusos, el joc, les emocions, la mort,... temes de sempre i temes d’ara que segur se’ns plantegen durant  l’acompanyament als nostres infants.


I poc a poc anem caminant plegats per cuidar i criar aquells que han de ser els nostres futurs ciutadans amb drets i deures!M. Helena Tolosa Costa
Psicopedagoga i dinamitzadora del programa Créixer en família a la Fundació Pere Tarrés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada