dimarts, 5 de juliol de 2016

La Transpirenaica Social Solidària, un experiència única

Alguns joves del projecte Vols Un Cop de Mà? de la Fundació Mans a les Mans van participar l’estiu passat  en una de les etapes de la Transpirenaica Social i Solidària.  Per als nois ha estat la primera experiència de la seva vida en realitzar una ruta per la muntanya.

Durant el curs ens vam preparar en algunes sortides i trobades per saber què vol dir això de caminar per la muntanya, per conèixer altres nois i noies que ens trobaríem a l’estiu, per saber què és i què fa a la Transpirenaica Social i Solidària... Aquestes petites excursions prèvies van ser les que van motivar als nois i la única noia que venia del projecete Vols Un Cop de Mà? a prendre la decisió d’estar una setmana amb la motxilla plena caminant des de la Vall de Núria fins a Cadaqués.

Totes estàvem una mica nerviosos el dia que agafàvem el tren per marxar de Barcelona i trobar-nos amb els qui ja portaven dies caminant i seguint el GR 11. Des del moment en què ens vam trobar la sensació era d’estar en família, de ser rebuts amb molta alegria, de sentir que algú ens esperava per continuar tots plegats el mateix camí.

El fet d’estar durant aquests dies amb els nois i noia ens va donar eines a tots per a superar-nos, tant física com emocionalment, ens va donar l’espai per a compartir cada nit com havia anat el dia, com ens havíem sentit, què ens havia costat més, quins conflictes havíem resolt, què ens quedava per fer... i com estàvem creixent tots envoltats d’altres opinions, d’altres realitats, i sobretot envoltats de la mateixa finalitat, caminar junts per la inclusió.

Ens vam tornar a conèixer entre nosaltres, els nois i jo com educadora, no havíem compartit mai aquestes vivències, no havíem suat tant junts!!... Ens estàvem re-coneixent en una altra faceta de les nostres vides...

Poder estar en un entorn extraordinari, únic i fantàstic ens va donar la oportunitat de connectar amb nosaltres mateixos, de gaudir de l’entorn natural, també vam connectar amb les calors, les butllofes i el cansament... però gaudíem de poder estar acompanyats per altres “transpirenaics” que ens animaven cada dia a seguir amb el camí.

L’experiència ha estat significativa per a ells com a joves, per a mi com a educadora, i per a nosaltres com a grup que conviu en un projecte d’unes hores per la tarda en el medi urbà i i que mai havia experimentat sortir a  caminar per la muntanya.  És únic haver participat en aquesta activitat i el fet d’experimentar-la ha fet que aquest estiu també ens apuntem a fer una part del GR11.Meritxell Flores
Educadora i responsable del Projecte Vols Un Cop de Mà? de la Fundació Mans a les Mans, centre vinculat a la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada