dimarts, 31 de gener de 2017

Interpretació de l'article "Model de models"

En resposta a l’escrit del treballador de la Model publicat per @PZonaFranca en relació a l'article "Model de models" d'Esther Giménez-Salinas publicat al Diari Ara (28/01/2017).

Lamento la interpretació que s’ha fet de les meves paraules, que en cap cas volien atacar els funcionaris o qüestionar la tasca que realitzen. Exposava senzillament que la Model és un símbol històric d’una època passada, molt dura, fosca i poc transparent, i que encara en el present n’arrossega el pes. Però coincidim en què dels 114 anys que fa que existeix, en les últimes dècades s’ha  intentat millorar les condicions, com no podia ser d’una altra manera en un país democràtic. Tot i així, al meu entendre la model s’hauria d’haver tancat abans ja que no es correspon amb un Centre Penitenciari del segle XXI. I, certament, no era només contra la model que vaig escriure, sinó a favor d’una reflexió per les diferents alternatives a l’empresonament tradicional com a resposta al delicte. 

Esther Giménez-Salinas
Directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull
Barcelona,  31 de gener de 2017

2 comentaris:

  1. Esta señora habla de malos tratos y ahora y ahora intenta cambiar el enfoque a las condiciones de vida. Me parece una falta de respeto hacia los trabajadores en general de este centro. Y mas cuando ella forma parte del centro de estudios juridicos vinculado al sistema penitenciario. Retractese de verdad. Y más grave es que Carles Mundó apoye este tipo de comentarios en redes sociales. No olvidemos que es el conseller de Justicia.

    ResponElimina
  2. Treballador de la Model1 de febrer de 2017 a les 19:00

    A mi em crida l'atenció que una persona que treballa per Banco Santander, que segons diferents informes inverteix en armament, i per Endesa es permeti alliçonar-nos moralment d'aquesta manera. Està realment convençuda de la seva superioritat moral, senyora Giménez-Salinas?

    ResponElimina